DeShields nem csak a pályán akar bizonyítani

E. Ádám * 2018-01-15 12:45:17

A DEAC legujabb szerzeménye, Keron DeShields pénteken érkezett Magyarországra, a hétfői orvosi vizsgálat után pedig már csatlakozik is a társakhoz. Az amerikai hátvéd papírjait várhatóan a héten sikerül elrendezni, így a szombati Alba Fehérvár elleni hazai mérkőzésen már be is mutatkozhat. A 25 éves hátvédet pályafutásáról, terveiről és a Jászberényben történtekről is kérdeztük. 

Hogy utaztál? Nagyon fárasztó volt a repülés?

Rendben volt az út, összesen kilenc óra volt az egész. Szerencsére az USA-n belül nem kellett utaznom, így Baltimoreból Londonba, onnan pedig Budapestre repültem, ahol már vártak rám a csapattól. Mindenki nagyon segítőkész volt velem, nagyon pozitívak az első benyomásaim.

A szezont Jászberényben kezdted meg, de négy meccs után távoztál a csapattól. Gondoltad volna, hogy ilyen hamar visszatérsz Magyarországra?

Megmondom őszintén, hogy nem gondoltam volna. Az előszezonban többször is játszottam a DEAC ellen, egyszer Debrecenben, egyszer pedig a Göcsej Kupán, sőt a bajnokságban is találkoztunk, és akkor nagyon tetszett, amit láttam. Így amikor megkerestek tudtam, hogy jó helyre kerülök, a menedzsment és az edzők is nagyon szimpatikusak voltak, nagyon pozitív volt, amit felvázoltak nekem. Ezen kívül Isaiah Armwoodot már régről ismerem, hiszen egy városból származunk, ő is csupa jót mesélt Debrecenről és a klubról.

Közel 18 pontot átlagoltál a négy tétmeccseden Magyarországon, és az előszezonban is nagyon ponterős voltál. Mégis mi volt az oka, hogy eljöttél a JKSE-től?

Az edzővel volt egy konfliktusom, aminek a részleteibe most nem mennék bele. Ő egy jó ember, és jó edző is, de ahogy jöttek a vereségek egyre feszültebb lett a hangulat a csapaton belül. A vezetőséggel is jóban voltam, a másodedző pedig külön felkeresett a lakásomon, hogy maradjak. Neki is elmondtam, hogy a kialakult helyzet nem a legjobb, se a csapatnak, se nekem. Nem szeretem a negatív energiákat a csapaton belül, én szeretek boldog lenni, ott ahol éppen játszom, így nem lett volna szerencsés, ha maradok.

Említetted, hogy Armwooddal már régről ismeritek egymást. Mesélsz egy kicsit erről?

Amikor gyerekek voltunk sokszor játszottunk egymás ellen, és mivel ő is nagyon jó volt, és csak egy évvel idősebb nálam, ezért korosztályos All-Star gálákon is szerepeltünk együtt. Megmondom őszintén nem emlékszem, hogy melyikünk csapata nyert, Zeek biztos tudja. De tudod mit, írd azt, hogy mindig az én csapatom nyert, biztos örülni fog, ha majd olvassa. Komolyra fordítva a szót, nagyon örülök neki, hogy van egy régi barátom a csapatban, akivel egy helyről származunk, sokkal egyszerűbb így bekerülni egy új közegbe.

Szerinted mire lehet jó a DEAC, és személy szerint mit vársz magadtól?

Ezt előre így nehéz megmondani. Én egy olyan játékos vagyok, aki hisz a kemény munkában, szeretném, ha a lehető legtöbb mérkőzést meg tudnánk nyerni. Egyénileg pedig nem csak a kosárlabdapályán van bizonyítani valóm, szeretném megmutatni a környezetemnek, a csapatnak, az edzőknek, a szurkolóknak és mindenkinek, hogy milyen is a személyiségem, főleg a Jászberényben történtek miatt. Játékban szeretnék olyan keményen játszani, amennyire csak tudok, dominálni támadásban és védekezésben egyaránt.

A NCAA után egy évet kosaraztál Olaszországban, úgyhogy már több viszonyítási alapod is van. Mi a véleményed a magyar bajnokságról?

Mivel nem játszottam még mindenki ellen, főleg a topcsapatok ellen, ezért nem tudom pontosan, hogy milyen erős is a magyar bajnokság. Azt viszont biztosan állíthatom, hogy rengeteg jó játékost láttam a pályán.

Mit üzennél a szurkolóknak?

 Már alig várom, hogy előttetek játszhassak. Hajrá DEAC!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS