Pakson vendégszerepel a DEAC

E. Ádám * 2018-01-10 16:04:03

Csütörtökön Paksra látogat a DEAC kosárlabda csapata az NBI A-csoport 15. fordulójában. A két együttes októberben már találkozott egymással, akkor nagy meglepetésre a több kulcsjátékosát is nélkülöző hajdúságiak 18 pontos győzelmet arattak.

Ellentétes előjelekkel várják a csapatok a találkozót, hiszen a DEAC kisebb hullámvölgybe került az utóbbi időben, míg az Atomerőmű legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert. A DEAC a Szolnoki vereség után két nagyon szoros mérkőzésen maradt alul a Kecskemét és a Szeged ellen, míg az ASE az előző fordulóban ugyan kikapott Szombathelyen, de előtte többek között a bajnokesélyes Körmend otthonából is győztesen távozott. –Kicsit csalódottak vagyunk az elmúlt két meccs után, hiszen meg volt az esélyünk a győzelemre, de ezúttal ez nem sikerült. Nagyon fizikális találkozók voltak ezek, ahol sok támadólepattanót engedélyeztünk az ellenfélnek. Próbálunk visszatérni arra az útra, amin a szezon első felében voltunk, jóval több energiát kell az edzésekbe fektetnünk, és sokkal agresszívabbaknak kell lennünk a mérkőzéseken. Hiszek benne, hogy az edzésmunka döntően befolyásolja a meccseken mutatott teljesítményünket. –vélekedett a közelmúlt eseményeiről Jahmal Jones.

A második fordulóban az Oláh Gábor utcán meglepetésre a DEAC magabiztosan tudott nyerni, pedig Farkas Attila és Bognár Kristóf akkor még nem volt hadra fogható. Az ASE keretéhez azóta újabb külföldi csatlakozott Richard Guinn személyében, így már öt amerikai légiósuk van, mellettük a válogatott Eilingsfeld János és Ruják András határozza meg leginkább a játékukat, de a csapatkapitány Medve Mátéra is kulcsszerep hárul. -A legfontosabb, hogy félelem nélkül kell játszanunk, ki kell használnunk az erősségeinket. A védekezés és a lepattanózás kulcsfontosságú lesz, hiszen azokat a találkozókat, amelyeken ezek rendben voltak, rendre megnyertük. Azt gondolom, ha csapatként játszunk együtt, és félre tudjuk tenni az előző mérkőzéseket, akkor jók lehetünk. Nekem személy szerint agresszívnak kell maradnom, és élveznem kell a játékot. Nem szabad azzal foglalkozni, hogy mi történt a múltban, bár voltak gyengébb mérkőzéseim, tovább kell lépnem, tudom, hogy képes vagyok sokkal jobb teljesítményre is. Nem mi leszünk az esélyesek Pakson, de mindent megteszünk azért, hogy újra borítsuk a papírformát. –zárta szavait a kanadai irányító.


KULCSSZAVAK DEAC, ASE, kosárlabda, NB1, NBI

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
A fővárosba látogat a Berényi-csapat

E. Ádám * 2018-04-14 20:28:56

Responsive image
Milos Boriszov hosszabbított

E. Ádám * 2019-06-26 12:53:04

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS