Egy félidőig bírta a DEAC Szolnokon

E. Ádám * 2017-12-26 09:47:52

Nem sikerült a bravúr a Szolnoki Olaj KK otthonában, a bajnokesélyes 29 ponttal magabiztosan verte Berényi Sándor együttesét. A DEAC az első félidőben szépen tartotta magát, ám Volvoda Dávidék a fordulás után ritmust tudtak váltani, így megérdemelt győzelmet arattak.

Az eltiltott Andric nem, de a hét közben kisebb sérülést összeszedő Perry már ott volt a Szolnok kezdőcsapatában, debreceni oldalról egyedül a továbbra is a maródi Kósa Tamás hiányzott. A kezdők közé bekerülő Tóth Ádám kosarával indult a találkozó, melyre Ivan Lilov válaszolt egy betörés után. A hazaiak érezhetően a palánk alól igyekeztek érvényesülni, válogatott centerük hat pontot szerzett zsinórban, megalapozva ezzel a mérkőzést (6-2). Farkas Attila hármasával még zárkózott a DEAC, de a vendéglátók egy 9-0-s rohanással hamar kétszámjegyű vezetésre tettek szert (16-6). A negyed hajrájához érkezve az ezen az összecsapáson is a védekezésben kiemelt figyelmet kapó Armwood fújt ébresztőt társainak, de így is hat pontos vezetéssel zárult a játékrész.

A második negyed kezdetén Perry jelezte, sérülése már a múlté, egy triplával és egy zsákolással már 11 volt közte. Nem esett össze azonban a DEAC, és Jahmal Jones vezérletével újra látótávolságon belülre kerültek (34-29). Bognár kettesével már csak három volt közte, ám ekkor Vojvoda egy triplával átlendítette övéit a holtponton. A védekezés mindkét oldalon hagyott kívánnivalót maga után, Berényi Sándor egy időkéréssel próbálta felrázni övéit. A 6-8 pontos különbség állandósult, egyre többet hibáztak a felek. A nagyszünethez közeledve a rendkívül agilisan játszó Vojvoda és Bognár vette hátára csapatát, utóbbi kosarával pedig a hajdúságiak meg is nyerték a játékrészt, az eredményjelző azonban így is 48-43-as hazai vezetést mutatott.

A fordulás után a Szolnok egy 6-0-s rohanással jelezte, hogy a Körmend botlása után szeretne a tabella első helyén karácsonyozni. A rendkívül fizikális játék a folytatásban is megmaradt, sokszor maradt néma a játékvezetők sípja, a kőkemény hazai védekezés pedig érezhetően nem ízlett Molnáréknak, kezdte felőrölni őket. Hosszú idő után Lilov dobott kosarat debreceni oldalról (57-47), de vendéglátók hamar leverték a felzárkózási kísérletet, Ford és Polyák pontjaival már 18-ra nőtt a differencia (67-49). A negyed hajrája is a piros-feketéknek sikerült jobban, Perry büntetőjével először volt közte húsz, ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. A záró felvonásban tovább nyílt az olló, a jóval nagyobb rotációval rendelkező Szolnok igyekezett kiszolgálni közönségét. Mindkét oldalon az addig kevesebb szerephez jutók is lehetőséget kaptak, és végül megérdemelt, közel harminc pontos szolnoki siker született.

A DEAC mérlege ezzel 6 győzelem, 6 vereség, melyet az év utolsó meccsén akár pozitívra is javíthatnak a Kecskemét ellen. A mérkőzés tétje nem kicsi, hiszen Farkas Attiláék a szép évzárás mellett a hazai rendezésű Magyar Kupa nyolcas döntőjébe is kvalifikálhatják magukat egy esetleges győzelemmel.

Szolnoki Olaj KK – DEAC 97-68 (28-22, 20-21, 23-8, 26-17)

Szolnok: Perry 11/6, VOJVODA 17/6, Ford 12, MILOSEVIC 9/3, Tóth Á. 10 cserék: PHILLIP 14, Kovács 10/6, POLYÁK 11/6, Tóth Z. 3/3, Taiwo -, Rudner -, Frikker -.

edző: Dragan Aleksic

DEAC: Jones 6, Molnár -, LILIOV 12/3, FARKAS 13/9, Arwood 10 cserék: Velkey 6, BOGNÁR 15/3, Lajsz 6/6, Kozák -, Opre -, Fazekas -.

edzők: Berényi Sándor, Kovács Adrián, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Az első félidőben még tartottuk magunkat, de a fordulás után kiütköztek a fizikális különbségek. Bár az elején szépen szedtük a lepattanókat, később ebben is fölénk nőttek, ráadásul a szerzett labdáinkat sem tudtuk úgy megbecsülni ahogy szerettem volna. Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez, és sok sikert kívánok nekik a folytatásban. Kellemes Karácsonyt kívánok mindenkinek!


KULCSSZAVAK Szolnoki Olaj KK, DEAC, kosárlabda, NBI, NBI/A,

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Armwood már nem a csapattal készül

E. Ádám * 2019-12-16 13:47:37

Responsive image
Molnár András visszavonul

E. Ádám * 2018-08-02 10:56:56

Responsive image
Szombaton visszavághatunk a Kecskemétnek

E. Ádám * 2018-03-23 10:25:45

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS