Somogyi Ádám: Hiszem, hogy felülmúlhatjuk az elvárásokat

E. Ádám * 2019-06-29 12:04:51

Mint ismeretes, hazatér Spanyolországból, és a DEAC csapatában folytatja pályafutását a mindössze 18 éves magyar szupertehetség, Somogyi Ádám. Külföldi tapasztalatairól, hazaszerződésének okairól, egyéni és csapatszintű céljairól nyilatkozott a fiatal játékos.

- Nagyon örülök, hogy eltölthettem három évet Spanyolországban. Rengeteg fontos tapasztalattal gazdagodtam, kicsit olyan volt, mintha „farkasok közé” vetettek volna. Minden egyes nap meg kellett küzdenem a helyemért a csapatban. Úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődtem és léptem előre, mint ember és mint játékos egyaránt. Kudarcok is értek, de ezek világítottak rá igazán azokra a dolgokra, amikben leginkább fejlődnöm kell – foglalta össze zamorai élményeit az irányító.  Arra a kérdésre, hogy miért pont Debrecen, a következőket felelte:

- Először is szeretném megköszönni a DEAC-nak a bizalmat. Nagyon örülök, hogy Debrecenbe kerültem, és hogy a klubért, a városért küzdhetek az elkövetkezendő években. Az volt a célom, hogy előre lépjek, hogy egy erősebb bajnokságban is bizonyíthassak.  Ehhez a magyar NB1 és a spanyol másodosztály kínált megfelelő lehetőséget. Minden ajánlatomat alaposan megfontoltam, végeredményben a DEAC egy olyan jövőképet vázolt fel előttem, ami nagyon közel áll a saját elképzeléseimhez. A feltételek adottak a kemény munkához, illetve a fejlődéshez, ami jelenleg számomra a legfontosabb. Nagyon tetszett továbbá az a szemlélet és légkör, ami a klubot jellemzi.

A 193 centis kosaras érezhetően rendkívül motivált és optimista az új szezon kihívásait illetően.

- Csapatszinten és egyénileg is hiszek benne, hogy felülmúlhatjuk az előzetes elvárásokat. Sikeres idényt várok, de ehhez rengeteget kell dolgoznunk. Ami engem illet, természetesen bőven van még mit tanulnom a játékról, de ha csak egyvalamit emelhetek ki, akkor a fizikumom az, amin a legtöbbet fejleszteni szeretnék, hiszen a mai modern kosárlabdában elengedhetetlen a keménység. – zárta sorait önkritikusan a felnőtt válogatottban is bemutatkozó Somogyi.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Visszatérni a győzelem útjára

E. Ádám * 2018-01-27 19:24:27

Responsive image
Bizakodva várja a kupadöntőt a DEAC

E. Ádám * 2019-02-14 22:40:55

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS