A következő szezontól nem Berényi Sándor lesz a  DEAC vezetőedzője

E. Ádám * 2019-05-18 17:50:58

A DEAC NBI A-csoportos kosárlabdacsapatának pénteki szezonzáró vacsoráján Becsky István szakosztályvezető bejelentette, hogy a 2019-20-as idényben már biztosan nem Berényi Sándor lesz az első csapat vezetőedzője. Ezt követően a 35. éves szakember megköszönte a vezetőségnek a lehetőséget, és elbúcsúzott a játékosoktól.

-Fontos kiemelni, hogy Berényi Sándor saját kérése volt ez, az ő szavait idézve, most úgy tud a leginkább a klubnak segíteni, ha visszalép a vezetőedzői pozícióból. Nem fog teljesen elszakadni az A-csoportos csapattól, de szakmai munkájára az utánpótlásunkat képező Debreceni Kosárlabda Akadémiánál is számítunk majd. Köszönjük neki azt a hihetetlenül alázatos munkát, amit az elmúlt két és fél évben a debreceni kosárlabdáért tett, nem csak elismerjük azt, de hálával is tartozunk neki. Szinte biztos vagyok benne, hogy lesz ő még A-csoportos vezetőedző Debrecenben. –mondta Becsky Isván.

Berényi Sándor 2017 januárjában vette át az akkor még másodosztályú DEAC-ot, s rögtön az első mérkőzésén 79 pontos győzelmet aratott a Nagykőrös ellen. Innentől kezdve nem volt megállás, az addig csak a középmezőnyben szerénykedő gárda a kezei alatt megtáltosodott, és tükörsimán kivívta a feljutást. A klub történetének első A-csoportos szezonjában 12 győzelmet és 20 vereséget jegyzett, mellyel a 11. helyet szerezte meg, s a vártnál jóval könnyebben harcolta ki a bentmaradást.

A most is futó 2018-19-es idényben a csapat kiharcolta a Magyar Kupában való indulást, s a győri nyolcasdöntőn bronzérmet szerzett. A bajnokságban ötvenszázalékos mérleget produkált a DEAC, és a rájátszásról egy hajszállal lemaradva végül a 9. helyen zárt.

Mindent köszönünk Sanyi, sok sikert a további pályafutásodhoz!


KULCSSZAVAK DEAC, kosárlabda, Berényi Sándor

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Szegeden folytatja a Berényi-csapat

E. Ádám * 2018-10-25 13:21:46

Responsive image
Az eddigi szereplés számokban

E. Ádám * 2017-11-28 08:36:47

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS