A ZTE-t fogadjuk vasárnap

E. Ádám * 2019-05-10 16:13:27

Vasárnap 18:00-tól tovább folytatódnak a középház küzdelmei a DEAC számára. Nincsenek egyszerű helyzetben Berényi Sándorék, hiszen mindkét hátralévő találkozón győzelmi kényszerben kell pályára lépniük, és még két siker esetén sem saját kezükben van a sorsuk.

A ZTE gárdája jelenleg sereghajtó a középházban, de matematikailag még nekik is van esélyük a rájátszásba jutásra. Legutóbbi mérkőzésükön három pontos vereséget szenvedtek a Kecskemét vendégeként, így számukra is elengedhetetlen lenne a két pont megszerzése az Oláh Gábor utcán. Ez a bravúr idén még nem sikerült a zalaiaknak, a két együttes legutóbbi debreceni randevúja 91-72-es DEAC sikert hozott. Összesítésben is a Bognáréknak áll a zászló, idén négyből háromszor is jobbnak bizonyultak aktuális ellenfelüknél.

-Mindenképpen győzelmet várok a hétvégén. Precíznek kell lennünk védekezésben, és támadásban egyaránt. A Zalaegerszeg egy kiváló csapat, jók a légiósaik, és Szabó Zsolt személyében egy rendkívül tapasztalt, rutinos vezérük is van. Nem beszélve a mindig ugrásra kész fiataljaikról, akik bármikor képesek hozzátenni a mérkőzéshez. Kulcs lehet a védekezés, hogy az első pillanattól kezdve kellő agresszivitással lépjünk fel. Szeretnénk boldoggá tenni szurkolóinkat.- összegezte gondolatait a Paks ellen remekül beszálló Velkey János.

Sajnos egy esetleges diadal sem garantálja a nyolc közé jutást a Debreceni Egyetem csapata számára, hiszen amennyiben jövő szerdán a Sopron nyerni tud Zalaegerszegen, a Kecskemét elleni találkozó eredményétől függetlenül is lemaradunk a play-offról. Ahhoz azonban, hogy legyen értelme számolgatnunk, vasárnap kell megtennünk az első lépést.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Argentin magasember a DEAC első igazolása

E. Ádám * 2018-06-20 14:54:49

Responsive image
A kupagyőztest fogadjuk szerdán

E. Ádám * 2018-03-19 12:29:20

Responsive image
Adam Ramstedt:

E. Ádám * 2018-08-21 11:43:27

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS