A Paksot fogadjuk csütörtökön

E. Ádám * 2019-03-19 14:49:05

Csütörtökön 18 órától újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata. Berényi Sándor együttese az őket üldöző Paksot fogadja az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

A kupabronz, és a Szolnok legyőzése után a Kaposvár hamar visszahúzta a földre a Debreceni Egyetem csapatát, hiszen a két elképesztő siker után 24 pontos vereséget szenvedtek a somogyiak otthonában. A DEAC ennek ellenére továbbra is az előkelő hatodik helyen áll, de a tabella sűrűsége miatt minden az alapszakaszból hátralévő öt fordulóban dől el. Hogy mennyire őrült bajnokság az idei, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a még felsőházi rájátszást érő 5. Kecskemétet, és a 12. helyen álló Sopront mindössze két győzelem választja el egymástól. A hajdúságiak kis szerencsével akár az ötödik helyet is megcsíphetik, de még akár az alsóházban is végezhetnek.

A minimális célkitűzésként megfogalmazott középház eléréséhez az első lépcsőfok az Atomerőmű legyőzése lehet csütörtökön. Dzunics Braniszlav együttese egy sikerrel van lemaradva a DEAC mögött, így gyakorlatilag mindkét félnek duplán számít a mérkőzés. A paksiak jó formában érkeznek Debrecenbe, hiszen legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték a Sopron és a Zalaegerszeg ellen. Bognár Kristófék sem panaszkodhatnak, mivel legutóbbi öt mérkőzésükön háromszor győztesen hagyták el a parkettát, de ami igazán mellettük szól, az a 11-ből megnyert 10 hazai mérkőzés.

Érdekes összecsapásra számíthatnak a kilátogatók csütörtökön, hiszen két támadó felfogású, gyors kosárlabdát erőltető gárda találkozik egymással. A DEAC az egész bajnokságot tekintve a harmadik, míg a Paks a negyedik legtöbb pontot szerezte, ugyanakkor mindkét fél védekezése képes akár több negyeden keresztül is összeomlani. Közös a mérkőző felekben még, hogy jócskán akadnak több poszton is bevethető játékosok, Berényi és Dzunics mester taktikai ütközete is csemegének ígérkezik. Ivosev Tamás és Eilingsfeld János személyében az egész mezőny talán két legfizikálisabb erőcsatára csap majd össze, sorsdöntő lehet, hogy melyikük jön ki győztesen kettejük csatájából. Az ASE elképesztően erős kerete képes lehet egy debreceni győzelemre, ám ha a szebbik arcukat mutatják a cívisvárosiak, akkor jó eséllyel tovább folytathatják kilenc mérkőzés óta tartó hazai veretlenségi sorozatukat.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS