Nagyon közel voltunk a bravúrhoz Szombathelyen

E. Ádám * 2019-02-08 20:08:19

Hétpontos vereséget szenvedett a hazai pályán eddig hibátlan Falco KC otthonában a DEAC kosárlabdacsapata. Sokáig ott lógott a levegőben a szezon eddigi legnagyobb meglepetése, ám a végére elfáradtak Berényi Sándor tanítványai.

Jól kezdte a találkozót a DEAC, két perc után Manigat vezérletével már 8-3-ra vezettek. Hamar felébredt a Falco, Balmazovics triplájával a vezetést is átvették, de a hajdúságiak kanadai hátvédje megállíthatatlannak bizonyult, öt perc alatt szerzett 11 pontjával tartották minimális előnyüket. A védekezés mindkét oldalon hagyott némi kívánnivalót maga után, üres helyzetek sorát alakította ki mindkét együttes, szinte minden támadásból kosár született. A negyed zárása a hazaiaknak sikerült jobban, és a csereként érkező Perl Zoltán pontjaival négy egységnyi előnyre tettek szert (30-26).

Polyák László hárompontosára Perl válaszolt egy duplával a második tíz perc elején, és bár igyekeztek szorítani védekezésükön a felek, ez csak elvétve volt eredményes. Két egykori szombathelyi percei következtek, Boriszov büntetői után Bognár egyenlített, majd a montenegrói hárompontosával már a DEAC-nál volt az előny, Gasper Okorn időt is kért (36-39). Nem sokat változott a játék képe az egyperces szünet után sem, továbbra is potyogtak a kosarak, így a Debreceni Egyetem csapata tartotta minimális fórját. Egy perc volt már csak hátra a nagyszünetig, amikor Berényi Sándor ritkán látható módon egyben kérte ki két időkérését, mely zseniális húzásnak bizonyult. Dugat és Velkey is értékesített egy hárompontost, így hatalmas meglepetésre 51-60 állt az eredményjelzőn a félidőben.

Jóval agresszívabban jött ki az öltözőből a Falco, egy perc alatt egy 7-0-s rohanást produkáltak, a debreceni szakmai stáb magához is hívta övéit (58-60). Váradi kettesével egyenlítettek a vasiak, de Boriszov egy hárompontossal megszerezte a cívisvárosiak első kosarát a félidőben. Bár Bruinsma kettesével másodpercekre a vezetést is átvette a Szombathely, a DEAC ismét elkapta a fonalat, Polyák kosara után pedig újra nyolc pont volt a differencia (64-72). A játékrész hajrájára összeszedte védekezését a házigazda, és pontos büntetőzésüknek köszönhetően két egységnyire zárkóztak.

Gyors kosárváltások után Curry távolijával hosszú idő után újra átvették a vezetést a sárga-feketék, de Ivosev vezérletével tartotta a lépést a DEAC. A záró felvonás feléhez érkezve Perl és Váradi pontjainak köszönhetően már hat volt közte (87-81), de nem esetek össze a cívisvárosiak és újra visszajöttek. A hajrára érezhetően elfáradt Berényi Sándor együttese, a hazaiak pedig türelmes játékuknak köszönhetően kétszámjegyűre növelték előnyüket (97-86). Az utolsó percekhez érkezve mindent megpróbált a DEAC, de a Falco higgadt tudott maradni a végén, és megtartotta hazai makulátlan mérlegét. A debreceni kosarasok bár vereséget szenvedtek, szégyenkezésre semmi okuk, hiszen végig egyenrangú ellenfelei voltak a bajnokesélyes szombathelyieknek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 103-96 (30-26, 21-34, 23-16, 29-20)

Falco: Govens 11/3, Váradi 16, BRUINSMA 14/6, Balmazovics 8/3, REDDIC 16 cserék: CURRY 18/6, PERL 12, Tóth 8.

DEAC: DUGAT 17/9, MANIGAT 17/6, BORISZOV 21/9, IVOSEV 16, Amigo 6 cserék: Polyák 8/3, Bognár 6, Velkey 5/3, Tóth, Kozák.

edzői nyilatkozat hamarosan... 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Megvan a DEAC harmadik légiósa is

E. Ádám * 2018-07-24 10:15:20

Responsive image
Manigat visszatér a DEAC-ba

E. Ádám * 2019-08-06 21:07:31

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS