Csütörtökön a Szegedet fogadjuk

E. Ádám * 2019-01-31 20:18:34

Csütörtökön 18 órától a Naturtex-SZTE Szedeák gárdáját fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI alapszakaszának 18. fordulójában.

A tabella hátsó harmadához tartozó Szegedet látja vendégül Berényi Sándor együttese, ennek ellenére előreláthatólag nem lesz könnyű dolguk a forduló nyitómérkőzésén. A DEAC a 13 ellenfeléből eddig 11-et már legyőzött másféléves A-csoportos „történelme” során, egyedül a címvédő Szolnoki Olaj KK és a Szedeák hiányzik a listáról. A csongrádiak egyébként jól kezdték az új évet, egy szoros szolnoki vereség után otthon legyőzték a Kaposvárt és idegenben a Paksot, míg legutóbb a Zalaegerszeg múlta felül őket otthonukban.

-Azt gondolom, hogy az őszi összecsapásunkhoz képest két teljesen más csapat fog csütörtökön találkozni. Az első meccsünk még nagyon a szezon elején volt, mindkét oldalon voltak távozók és érkezők is azóta, és a játékban is történtek változások. A lepattanózás és a kulcsjátékosokon való jó védekezés lehet a kulcsa a győzelemnek, hiszen amikor ezek rendben voltak, akkor mindig jó meccset tudtunk játszani. Szegeden az utolsó negyedben dőlt el a mérkőzés, most fontos lesz, hogy végig koncentráltak legyünk. –mondta a csütörtöki bajnokiról Henry Dugat.

A DEAC több szempontból is bizakodva várhatja a találkozót, ugyanis a legutóbb a fővárosban sikerült megdönteni hosszú idegenbeli nyeretlenségi sorozatukat, ráadásul az elmúlt két bajnokit sérülés miatt kihagyó Milos Boriszov várhatóan újra bevethető lesz.

-Folytatnunk kell azt a játékot, amit a legutóbb a TF ellen mutattunk, stabilan kell védekeznünk, ami megadja a ritmust a támadásainkra is. Szinte biztos, hogy Milos is vállalni tudja a játékot, a héten már teljes értékű munkát végzett. Ő a csapatunk egyik kulcsjátékosa, teljesen más a játék vele, mint nélküle. Nagyon fontos meccs lesz ez számunkra, csapatként kell együttműködnünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, és újabb lépést tegyünk a céljaink felé. –zárta szavait az amerikai hátvéd.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Hétfőtől indul a bérletárusítás

E. Ádám * 2018-09-06 10:08:53

Responsive image
Nagy küzdelem után újabb hazai győzelem

E. Ádám * 2019-03-23 21:02:34

Responsive image
Pakson vendégszerepel a DEAC

E. Ádám * 2018-01-10 16:04:03

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS