Vasárnap a Kecskemétet fogadjuk

E. Ádám * 2019-01-13 19:38:51

Vasárnap a KTE-Duna Aszfalt együttesét fogadja a DEAC az NBI A-csoportjának 15. fordulójában. A 17 órától kezdődő találkozón Berényi Sándor együttese tovább folytathatja imponáló hazai sorozatát.

A közvetlen rivális Kecskemét érkezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba a forduló zárómérkőzésén. Jelenleg mindkét gárda 7-7-es mérleggel áll, így a középházba jutás szempontjából egy nagyon fontos összecsapás elé néznek a felek. A második fordulóban már találkoztak egymással, s bár a félidőben még a DEAC vezetett Kecskeméten, a végén 14 pontos győzelmet arattak a hírös városiak. Forray Gábor együttese egy ZTE elleni hazai győzelemmel hangolt a hétvégi megmérettetésre, míg Bognár Kristófék egy nagy pofonba szaladtak bele az év első mérkőzésén.

-Körmenden csak egy félidőn keresztül tudtunk pariban lenni az ellenféllel, utána nagyon rosszul játszottunk. Ezt minél hamarabb el kell felejtenünk, és most már csak a Kecskemét elleni találkozóra kell fókuszálnunk. A hétközi forduló miatt ezúttal kevesebbet tudunk készülni az ellenfélből. Hazai pályán eddig nagyon jól teljesítünk, egy kivételével az összest megnyertük, azt gondlom, hogy erre vasárnap is jó esélyünk lesz. –vélekedett a találkozóról Daniel Amigo.

Bár a DEAC még csak második évét tölti az élvonalban, a Kecskemét ezalatt a rövid idő alatt is egyfajta mumussá vált a debreceniek számára. Ki ne emlékezne a múlt szezonban elszenvedett hazai vereségre, mely után lemaradt a Magyar Kupáról az együttes, és ezt követően nagyon komoly hullámvölgybe került. Idén azonban jóval stabilabban teljesít a Berényi-csapat, és az eddigi hazai mérleget tekintve bátran ki lehet jelenteni, hogy a hajdúságiak a mérkőzés esélyesei.

-Mivel csak néhány edzésünk van a meccsig, csak általános dolgokra maradt időnk, megpróbáljuk kielemezni a játékaikat, a védekezésüket, és egyénileg is feltérképezni őket, melyben a szakmai stáb ezúttal is nagy segítséget nyújt nekünk. Azt gondolom, hogy a szezon eleje óta sokat javult a játékom, de még mindig van hova fejlődnöm. A társak is egyre jobban bíznak bennem, én is magabiztosabb vagyok, vasárnap is megpróbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani. –zárta szavait az amerikai-argentin center.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Beharangozó: Alba Fehérvár - DEAC

E. Ádám * 2019-11-21 14:28:46

Responsive image
Manigat visszatér a DEAC-ba

E. Ádám * 2019-08-06 21:07:31

Responsive image
Egy negyedre voltunk a sikertől Sopronban

E. Ádám * 2020-01-18 21:20:16

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS