Így juthat be a DEAC a Magyar Kupa döntőjébe

E. Ádám * 2018-12-28 16:11:56

A DEAC az Alba Fehérvár felett aratott sikerével megtartotta esélyét a Magyar Kupa indulásra, bár ehhez azért több külső tényezőnek is össze kell jönnie. Lássuk, mi kell ahhoz, hogy Berényi Sándor együttese ott legyen a nyolcas döntőn.

Sajnos a matematika ezúttal nem a DEAC-nak kedvez, ugyanis tavaly egy 7-6-os mérleg biztosan elég volt a legjobb nyolchoz féltávnál, míg ez most koránt sincs így, sőt… A Szolnok, a Körmend és a Zalaegerszeg már biztosan ott lesz a döntőben, míg TF-Budapest, a Szeged, a Kaposvár és az Alba Fehérvár ezúttal lemarad. Így a 13. fordulóban a maradék 7 csapat küzdhet majd a megmaradt 5 helyért. A DEAC jelenleg a 10. helyen áll, így minimum két csapatot meg kell előzniük.

Az első és legfontosabb tényező az egyenletben, hogy a vasárnapi Pécs elleni mérkőzést mindenképpen meg kell nyernie Bognár Kristóféknak, enélkül nincs értelme tovább számolgatni. A Szombathely (7-5), Pécs (7-5) Jászberény (7-5), ASE (6-6), Sopron (6-6), Kecskemét (6-6) hatosból tehát legalább kettőt meg kell előzni. Jó hír, hogy a hozzánk hasonlóan ötvenszázalékos mérleggel álló Paks és Kecskemét egymással játszik, így egy győzelemmel egyiküket biztos megelőzzük. Sőt, kis szerencsével mindkettőt meg lehet előzni, ehhez azonban a -15-ös kosárarányt kell a győztes csapaténál jobbá tenni. A Kecskemét +8-al, az ASE +31-el áll, így egy egypontos KTE siker esetén is legalább 25 ponttal kéne legyőzni a Pécset.

A maradék négy csapat közül csak a Sopront tudjuk még lehajrázni csupán a győzelmek számát tekintve, ehhez azonban az kell, hogy a romokban heverő Alba Fehérvár megtörje hatmeccses nyeretlenségi szériáját és győzelemmel távozzon az SKC otthonából. Ebben az esetben elég egy egypontos PVSK elleni siker is a hajdúságiaknak. Az összes többi csapatot úgy tudjuk megelőzni, ha ők vereséget szenvednek, a DEAC pedig meg tudja előzni őket a kosárarányban. A Sopron +16-tal, a Jászberény +19-cel, a Falco +56-tal, míg a Pécs +58-cal áll, így egyikre sincs túl sok esély.

Magyarán több forgatókönyv is jó lehet a DEAC-nak de reális esélye csak annak lehet, hogy a DEAC legyőzi a Pécset, a Sopron pedig kikap odahaza a Fehérvártól. Ezen felül még összegyűjtöttünk néhány már-már csodaszámba menő lehetőséget (az ennél is esélytelenebbekkel inkább most nem foglalkozunk):

-A DEAC 25 ponttal többel veri a Pécset, mint a Kecskemét az Paksot

- A DEAC 31 pontnál többel veri meg a Pécset, mint a Sopron az Alba Fehérvárt

-A DEAC (-15) legyőzi a Pécset, és a Jászberény (+19) súlyos vereséget szenved odahaza a Kaposvártól

- A DEAC 37-el veri meg a Pécset


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Ivosevnél a rájátszás a minimum

E. Ádám * 2018-11-13 13:32:31

Responsive image
A szakmai stábban erősített a DEAC

E. Ádám * 2018-03-14 11:08:48

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS