Molnár Andrást elbúcsúztatták a válogatottól

E. Ádám * 2017-11-28 08:36:30

A vasárnap esti Magyarország-Koszovó világbajnoki selejtezőn Wittmann Krisztián mellett a DEAC csapatkapitánya, Molnár András is búcsúzott a válogatottól. A rutinos bedobó 65 alkalommal öltötte magára a címeres mezt, s bár egy ideje már nem tagja a nemzeti csapatnak, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a mérkőzés előtt külön köszöntötte a játékost. Andrist a válogatottban eltöltött évekről, a jelenlegi csapat esélyeiről és a DEAC-ról is kérdeztük.

Számítottál rá, hogy a feldobás előtt téged fognak búcsúztatni?

Egyáltalán nem számítottam rá, a mérkőzést a DEAC-os csapattársakkal néztük meg, amikor mindenki felállt sorfalban akkor már gyanús volt a dolog. Nagyon szép gesztus volt ez a szövetség részéről, amit ezúton is köszönök, főleg úgy, hogy a családom is a helyszínen volt. A nagymamám például már jó ideje nem volt meccsemen, mert túlságosan is izgul, de ez így most jól jött ki nagyon, mert egyrészt nem kellett értem izgulni a pályán, másrészt azért megtapsolhatta az unokáját.

Hogy tetszett a mérkőzés? Gondoltad volna, hogy ilyen szoros lesz?

Elég nyögvenyelős mérkőzés volt, érződött a fiúkon a fáradtság, nagyon nehéz lehetett felpörögni úgy, hogy két nappal azelőtt még Lengyelországban játszottak egy szoros mérkőzést. Örülök neki, hogy a beugró Wittmann Krisztián ilyen jó játékkal vezette győzelemre a csapatot, nagyon szurkoltam neki, azt gondolom, hogy szépen búcsúzott a nemzeti csapattól. Az azért látszott, hogy ha odatették magukat a srácok, akkor minőségbeli különbség volt a két gárda között, de a fáradtság szerintem rányomta a bélyegét a meccsre.

Melyik volt a legemlékezetesebb válogatott szereplésed.

Az első válogatottságom idején is Debrecenben játszottam, Észtországban volt egy felkészülési torna, ahol a lettek ellen debütáltam. Nem vagyok különösebben izgulós típus, de ha jól emlékszem késett is a repülőnk, így épphogy csak beestünk a mérkőzésre, nem volt sok időm arra, hogy izguljak. Az első meccsen kívül talán az Olaszország elleni szolnoki mérkőzés a legemlékezetesebb meccsem, nem is játszottam rosszul, de akkor az nagyon nagy dolog volt, hogy el tudtuk kapni őket, akkor a világ egyik legjobb csapatának számítottak.

Melyik volt a legerősebb válogatott, amiben szerepeltél?

Az előbb említett csapat nagyon erős volt, Német Isti, Fodor Geri, Kámán Tomi, Lóránt Peti és Báder Marci felállásban kezdtünk, de az egész keret nagyon egyben volt. Az ezt követő időszak talán még erősebb volt, hiszen Obie Trotter mellett a fiatal Hanga Ádám és Vojvoda Dávid is csatlakozott a csapathoz. Sajnos nem sikerült kijutnunk világversenyre, sokszor egy mérkőzésen vagy csak pár ponton múlt a dolog. Ezért is örülök, hogy a mostani válogatott hosszú idő után kijutott, és tovább is jutott a csoportból, nagyon ráfért már ez a siker a magyar kosárlabdára.

Az Eb után lehet e esélyünk a világbajnokságra is kijutni?

Litvánia egyértelműen a csoport esélyese, a második helyért azonban nagy csata lesz. A lengyelek azt gondolom, hogy foghatók idehaza, de a különbségre is figyelni kell majd, illetve Koszovóban sem lesz egyszerű nyerni. Nyilván úgy kell nekiállni a sorozatnak, hogy a cél a világbajnokságra való kijutás, de szerintem már ebből a négyesből való továbbjutás is szép teljesítmény lenne.

Hogyan értékeled az eddigi szerepléseteket a DEAC-al?

Szerintem senki nem számított rá, hogy így fogjuk kezdeni a szezont. Az előzetes célkitűzés a biztos bennmaradás kiharcolása volt, nem gondolom, hogy ezen menet közben változtatnunk kellene. Ha továbbra is ilyen szépen jönnek az eredmények, akkor lehet esélyünk komolyabb dolgokra is, de még messze van a bajnokság vége. Mindenesetre az jó jel, hogy a közvetlen riválisainkat sikerült egytől egyig legyőzni, amihez egy-két bravúrgyőzelemi is társult már. A hazai meccseinken mindig közel telt ház van, a csapat is együtt van, ráadásul tényleg minden adott ahhoz, hogy csak a kosárlabdával kelljen foglalkoznunk. A legfontosabb, hogy Debrecen újra felkerült a kosárlabda térképre, és szép lassan lépegetünk előre.


KULCSSZAVAK kosárlabda, DEAC, válogatott, Molnár András

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS