A bajnokhoz látogat a Berényi-csapat

E. Ádám * 2018-11-08 11:36:32

A bajnoki címvédő Szolnoki Olajhoz látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NBI 7. fordulójában. A szombaton 16 órától kezdődő mérkőzésen már pályára léphet a debreceniek új szerzeménye, Ivosev Tamás is.

Berényi Sándor együttese ötvenszázalékos mérleggel kezdte a bajnokságot, legutóbb hazai pályán parádés játékkal győzték le a Falco KC Szombathelyet. A szombati mérkőzésen talán még nagyobb bravúrra lenne szüksége a hajdúságiaknak, ugyanis a Szolnok első hat bajnokijából ötöt megnyert, ráadásul hazai pályán még hibátlanok. A Sopronban elszenvedett egypontos vereség mellett mindenkit meggyőző fölénnyel fektettek két vállra, az előző fordulóban a szezont négy győzelemmel kezdő Zalaegerszeget győzték le 21 ponttal idegenben.

-A hét elején még elsősorban a saját játékunkkal foglalkoztunk, míg szerdától már a Szolnokból is kezdtünk felkészülni. Elsősorban a jó védekezéssel lehet keresnivalónk, de ha tudjuk hozni azt a dobóformát, amit a Falco ellen, akkor bármi megtörténhet. Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy egy jó mérkőzést játsszunk. –vélekedett Kozák Márton.

A címvédő játékoskerete nem csak magyar, de nemzetközi szinten is megállja a helyét, a FIBA Europe Cup első csoportköréből nemrég jutottak tovább. Vojvoda Dávid, Benke Szilárd és Kovács Péter tagja a nemzeti csapatnak, míg Tóth Ádám is válogatott szintű játékos, hozzájuk csatlakozik a hazai bajnokság legerősebb légiós állománya. Sokat elárul az Olajról, hogy heten is tíz pont körül, vagy a felett átlagolnak, de legnagyobb fegyverük talán a védekezésben és a lepattanózásban rejlik. A DEAC-ban bemutatkozhat az új igazolás, Ivosev Tamás is, aki a 2013-14-es szezonban Szolnokon is megfordult. Az előző bajnokság legjobb játékosának járó MVP címet begyűjtő erőcsatár már egy hete készül a társakkal.

-Tamást mindenki örömmel fogadta, amellett, hogy nagyon jó játékos, egy nagyon rendes srácot ismertünk meg a személyében. A beilleszkedése már megtörtént, már nagyon várjuk, hogy pályára léphessen. Valamennyi átállásra biztosan szüksége lesz a 3x3 miatt, ugyanis ott jobban engedik a kemény játékot, de jó állapotban van, másban nem lesz problémája öt az öt ellen. –zárta szavait a fiatal hátvéd.

A két együttes egyébként már találkozott egymással a felkészülés során, akkor a DEAC legyőzte a tartalékos Szolnokot az Oláh Gábor utcán, de messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni a szeptemberi összecsapásból.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS