Szombaton a Jászberényt fogadjuk

E. Ádám * 2018-10-13 19:53:27

Szombaton újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 3. fordulójában. Berényi Sándor együttese 17 órától a Jászberény együttesét fogadja az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Hasonlóan kezdték a szezont a csapatok, egy kiélezett hazai győzelem után mindkét fél vereséget szenvedett idegenben. A cívisvárosiak nem kis meglepetésre legyőzték a nyitófordulóban az Egis Körmendet, míg legutóbb 14 pontos vereséget szenvedtek Kecskeméten. A JKSE egypontos sikert aratott a Paks felett, de az idegenbeli találkozójukon alulmaradtak a ZTE ellen.

-A hétvégén szeretnénk kijavítani a kecskeméti vereségünket, elsősorban védekezésben kell sokat fejlődnünk. A heti edzésmunkában ezen volt a legfőbb hangsúly, szeretnénk hazai pályán minél kevesebb pontot kapni. –vélekedett Velkey János az előttük álló találkozóról.

A Jászberény játékát elsősorban öt légiósa határozza meg, az Aleksandrov-Pantelics centerpáros pedig talán a bajnokság egyik legfélelmetesebb duóját alkotja a palánk alatt. A magyar magot Kerpel-Fronius Balázs, Czirbus József és Cseh György alkotják, de Nicola Lazics elsősorban kiegészítő szerepkörben számol velük.

-Kulcsfontosságú lesz a kettő-kettő szituációk védése, Pantelics és Nelson nagyon erős ebben. Kintről is nagyszerűen dobnak, nem csak a mezőnyök, de a kifelé váló magasemberek is jó százalékkal dobják a hármasokat. Ha a védekezésünket sikerül stabilizálni, akkor az lendületet adhat a támadásainkban. Mellettünk szólhat, hogy mi egy hétig tudtunk belőlük készülni, míg nekik a hétközi forduló után azért jóval kevesebb idejük van erre. –zárta szavait a fiatal hátvéd.

Aki szeretne a szezonra bérletet vásárolni, az a héten még utoljára megteheti a DEAC Dóczy utcai irodájában (munkanapokon 9-17 óráig), illetve közvetlenül a mérkőzés előtt az Oláh Gábor utcán. Jegyek szintén megvásárolhatóak elővételben, de a helyszínen is kaphatóak lesznek, ám a nagy érdeklődére való tekintettel érdemes időben a helyszínre érkezni.


KULCSSZAVAK DEAC, JKSE, kosárlabda, NBI

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Továbbra sem megy idegenben

E. Ádám * 2018-12-03 10:42:19

Responsive image
Nagyon fontos hazai győzelem

E. Ádám * 2017-12-04 12:56:59

Responsive image
A bajnokot látjuk szombaton vendégül

E. Ádám * 2018-01-22 08:49:41

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS