Manigat: Nagy dolgokra lehetünk képesek

E. Ádám * 2018-09-03 13:00:58

Augusztus közepén Jahenns-Ley Manigat is csatlakozott a DEAC keretéhez. A 27 éves kanadai hátvéd kitűnő ajánlólevéllel érkezett a hajdúságiakhoz: az előző idényben csapatával megnyerte a Balti Ligát, őt pedig a finálé legértékesebb játékosává választották. A 186 centis játékos remekül dob távolról, és társai kiszolgálásában is jeleskedik. Múltjáról, jelenéről, céljairól beszélgettünk vele.

Mesélj egy kicsit a karrieredről, hogy kerültél Debrecenbe?

Az első profi évemet Romániában töltöttem, a Temesvár csapatánál. Sikeres évet zártam, melynek megkoronázásaként megnyertük a román kupát. A következő szezonban Ciprusra kerültem, az Omonia Nicosiához, ahol edzőimnek köszönhetően egyénileg rengeteget fejlődtem. Ezután a Bundesliga és a Giessen 49ers következett, ahol másfél évet töltöttem. Nem sokat játszottam, de annál többet tanultam a karrierjükben nálam előrébb tartó társaimtól.  Innen igazoltam Litvániába, a Pieno Zvagizdeshez. Ez volt karrierem eddigi legszebb időszaka. Kiegyensúlyozott teljesítményre voltam képes, ez pontokban, gólpasszokban, és lepattanókban is megnyilvánult. Megnyertük a Balti-Ligát, és MVP is lettem, aminek nagyon örültem. Remélem, hogy ezen az úton tudok tovább haladni.

Megelőztél, hiszen pontosan az tavalyi szezonodról szerettelek volna bővebben kérdezni. Hogyan sikerült ezt a bravúrt véghez vinnetek?

Fantasztikus élmény volt. A döntő előtt több kulcsjátékosunk is kidőlt a sorból, úgy éreztem, elő kell lépnem, a hátamra kell vennem a csapatot. A csapattársaim reakciója nagyon sokat jelentett számomra, hiszen a döntő után egyéni sikerem elismeréseként mindenki gratulált, velem együtt ünnepeltek, ami hihetetlen jó érzéssel töltött el.

Térjünk át a jelenre: Mennyit tudsz a magyar bajnokságról?

Őszinte leszek, nem sokat. Ez nem a bajnokság hibája, előzetesen egyik országról sem tudtam többet ahol játszottam. Nyitott vagyok az új impulzusokra. Tudom, hogy kemény ellenfelek várnak ránk, de azért vagyok itt, hogy fejlődjek.

Mit gondolsz, mire lehet képes idén a DEAC?

A rájátszásba kell jutnunk, ez nem is kérdés. Egy playoff-párharcban bármi megtörténhet, láttunk már csodákat. Először jussunk be, aztán meglátjuk, lehetnek-e merészebb célkitűzéseink.

Mi a véleményed a csapattársaidról?

Ugyan még csak pár közös tréningen vettünk részt, de az tisztán látszik, hogy egyénileg kiváló játékosok alkotják a keretet. Amint egy kicsit összecsiszolódunk, nagy dolgokra lehetünk képesek. Kiemelném az utánpótlás játékosok edzésmunkáját is, akik napról napra keményen dolgoznak azért, hogy meghálálják a beléjük fektetett bizalmat.

Hogy látod, mivel kerekedhetünk ellenfeleink fölé?

A gyorsindítások és a rendezetlen védelem elleni játék komoly fegyverünk lehet, ehhez viszont jó kizárások és gyors döntések szükségesek, ezen még finomítanunk kell.

Tudjuk rólad, hogy komplex játékos vagy, te magad miben látod erősségeidet és gyengeségeidet a pályán?

Nagy erősségemnek tartom, hogy képes vagyok betalálni kiélezett helyzetben, de a társaimat is előszeretettel helyzetbe hozom, ha arra van szükség. Védekezésben van még hova fejlődnöm, nagyon szeretném bebizonyítani magamnak, hogy ebben a játékelemben sem vallok kudarcot.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS