Daniel Amigo: A rájátszás reális lehet

E. Ádám * 2018-08-24 13:11:44

Az elmúlt héten csatlakozott Daniel Amigo a DEAC kosárlabdacsapatához. A Denveri Egyetemen idén végzett 208 centiméteres center már nagyon várja az előttünk álló szezont, hiszen ez lesz élete első profi idénye. A játékossal első benyomásairól, a csapatról és az argentin válogatott behívóról is beszélgettünk.

Egy hete érkeztél meg Debrecenbe, hogy érzed magad?

Amikor Magyarországra jöttem, nem nagyon tudtam, hogy mire számítsak, de ezalatt a pár nap alatt, amióta itt vagyok, pozitívak a tapasztalataim. Nagyon tetszik itt, csak kicsit nagy a forróság, de már kezdem megszokni. A csapattársak kedvesen fogadtak, könnyen ment a beilleszkedés, úgyhogy mondhatom, hogy minden tökéletes.

Hogyan emlékszel vissza a válogatott meghívódra? Ültél a kollégiumi szobádban, és egyszer csak kaptál egy emailt, hogy sok szeretettel várnak az argentin csapatban?

Először két évvel ezelőtt a Twitteren láttam, hogy az argentin szurkolók nagyon kíváncsiak rám, mivel az édesapám argentin. Tavaly már Luis Scola keresett meg emailben, alig akartam hinni a szememnek, hiszen felnézek rá, nagyon kedvelem a játékát. New Yorkban volt egy privát edzésem, ahol ő is ott volt. Három napig edzettünk együtt, az edzőkenek pedig tetszett a teljesítményem, így egy hónappal később hivatalosan is meghívót kaptam a válogatottba. Nagyon megtisztelő és nagyszerű tapasztalat volt számomra, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy még nem rendelkezek argentin papírokkal.

Mik az erősségeid és miben kell még fejlődnöd?

Centerként leginkább a gyorsaságomat emelném ki, de a magasemberek között a dobásaim is jónak mondhatók, és szeretem a pozíciós játékot is. Ugyanakkor a labdakezelésemen még sokat kell dolgoznom, hogy többet tudjak négyesben is játszani, és dobásbiztonságban is fejlődnöm kell.

Elég fiatal a csapat, szerinted milyen esélyeink lehetnek a bajnokságban?

Nagyon sok tehetséges játékosunk van, azon kell dolgoznunk, hogy ezt az előnyünkké tudjuk fordítani. Mivel csak pár napja dolgozunk együtt, ezért korai lenne jóslatokba bocsátkozni, de szerintem a rájátszás elérése reális lehet számunkra, bár én nyilván úgy állok majd hozzá minden mérkőzéshez, hogy meg szeretném nyerni azt.

Miért a DEAC-ot választottad?

Azért igazoltam a Debrecenbe, mert úgy éreztem, hogy ez az edzői stáb akar engem a leginkább. Kifejezetten egy hozzám hasonló játékost kerestek a csapatba. Bár az ügynököm mesélt nekem a csapatról és az edzőkről, én mindenképpen szerettem volna még Berényi Sándorral beszélni telefonon, mielőtt aláírom a szerződésem. Jól sikerült a beszélgetés, úgy érzem, hogy jó helyre kerültem, itt minden adott, hogy tovább fejlődhessek, remélem sikeres szezon elé nézünk.   


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Életben maradtunk!

E. Ádám * 2019-05-08 20:59:06

Responsive image
Esélyt sem hagyott a Szolnok

E. Ádám * 2018-11-10 18:26:04

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS