Argentin magasember a DEAC első igazolása

E. Ádám * 2018-06-20 14:54:49

Daniel Amigo személyében megtalálta első idegenlégiósát a DEAC kosárlabdacsapata. A 22 éves, 208 centiméteres játékos amerikai-argentin kettős állampolgár, és 4-es és 5-ös poszton bevethető. Idén végzett a Denveri Egyetemen, utolsó évében 15.3 pontot és 6.6 lepattanót átlagolt valamivel több, mint 25 perc játékidő alatt. Teljesítményével felhívta az argentin szövetségi kapitány figyelmét is, aki 2017 nyarán behívta a válogatott bő keretébe. Amigo profi karrierjét a DEAC-ban kezdi meg, várhatóan már a felkészülés kezdetén csatlakozik a társakhoz.

-Daniel fiatal kora ellenére rendkívül képzett játékos, rengeteg potenciált látunk benne. Motivált, agilis játékos, aki elsősorban center, de négyes poszton is bevethető. Alaposan utánanéztünk, nagyon tetszett a játéka, nem véletlenül ő az első idegenlégiósunk, ugyanakkor sokat is várunk tőle. A menedzsment gőzerővel dolgozik, több játékossal is nagyon közel állunk a megállapodáshoz, de nem sietünk el semmit. –mondta az első igazolásról Berényi Sándor vezetőedző.

A DEAC keretében élő szerződéssel rendelkezik Bognár Kristóf, Velkey János, Kósa Tamás, Kozák Márton, Godwin Omenaka és Opre Roland is, míg Farkas Attila Sopronba igazolása már hivatalos.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Tóth Bence is aláírt

E. Ádám * 2018-06-15 14:59:11

Responsive image
Nagyon közel állt a bravúrhoz a DEAC

E. Ádám * 2018-03-21 21:05:33

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS