A Jászberényt fogadjuk a zárófordulóban

E. Ádám * 2018-05-03 10:26:35

A szezon utolsó mérkőzésén a 11. helyért száll harcba Berényi Sándor együttese. A DEAC története első A-csoportos szezonjában már biztosan elkerülte a kiesésről döntő play-outot, sőt a szombaton 18 órától kezdődő mérkőzésen még a JKSE-t is megelőzheti.

Amennyiben a hajdúságiak sikerrel zárják az alsóház utolsó fordulóját, úgy a győzelmek számát tekintve utolérik ellenfelüket. Ilyenkor a rájátszásban lejátszott két mérkőzésen elért egymás elleni eredmény rangsorol, s mivel két hete 84-81-re nyertek a jászságiak, így egy négypontos debreceni sikerrel helyet cserélnének a tabellán.

A szezon során már háromszor találkoztak egymással a felek, s mindháromszor hazai győzelem született. Az alapszakaszban az Oláh Gábor utcán 11 ponttal nyertek Molnár Andrásék, míg januárban 98-94 arányban maradtak alul idegenben. Az alsóházban legutóbb ismét egy szoros meccset játszottak egymással, egy végletekig kiélezett „egylabdás” találkozón nyert a JKSE. Az előző fordulóban mindkét gárda még mélyebbre sodorta a kiesés elől menekülő riválisait, Berényi Sándor tanítványa egy félidő alatt kiütötték a MAFC-ot, míg Jászberény a Sopront verte egy nagyszerű hajrának köszönhetően.

A DEAC-nál továbbra sem bevethető Dallas Lauderdale, de a legutóbbi két meccsen már kisebb szerephez jutó Farkas Attila ezúttal is pályára léphet. Érdemes tehát kilátogatni az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba, hiszen amellett, hogy megszerezhetik a 11. helyet, ebben az összeállításban valószínűleg utoljára lesz látható az együttes.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS