Három negyedig volt partiban a listavezetővel az U23

E. Ádám * 2018-03-12 12:21:48

Három negyeden keresztül jól tartotta magát a DEAC U23-as csapata a veretlen listavezető BKG-Prima SE otthonában, ám az utolsó negyedben teljesen szétesett a játékuk, így magabiztos hazai győzelem született.

Az ellenfélben Dr. Nagy Ágoston és Barna Donát edzőkön kívül hét debreceni kötődésű játékos is pályára lépett (Kaluha Csaba, Nagy Botond, Nagy Benedek, Szendrei József, Ben-Kane David, Reizer Roland és Russlan Khakonov), akik kereken 80 pontot tettek a közösbe. A Szigetszentmiklós végig uralta a találkozót, igazolták, hogy miért tartják a másodosztály Zöld-csoport toronymagas esélyesének. Kozák Mártonék ennek ellenére három negyeden keresztül nem játszottak alárendelt szerepet, végig tíz ponton belül maradva egyenrangú ellenfelei voltak vendéglátójuknak. A DEAC ezzel a vereséggel visszaesett a 9. helyre, ám a hátralévő hat alapszakasz fordulóban minden esélyük meg van arra, hogy elcsípjék a rájátszást.

BKG-Príma SE – DEAC U23 105-69 (24-18, 19-16, 26-25, 36-10)

DEAC U23: Tóth B. 12/6, Kozák M. 21/3, Szekeres 8/6, Opre 4, Omenaka 17 cserék: Zsuga 2, Kozák B. 5, Nemes -, Szűcs -, Mászlé -, Nemessályi -.

edzők: Kádár Tamás Kovács Adrián

Kovács Adrián: Azt gondolom, hogy csak az első három negyedről van értelme érdemben beszélni, hiszen az utolsó tíz percre nagyon elfáradtunk, és átrohantak rajtunk. A találkozó elején sikerült meglepnünk az ellenfelünket, nagyon kemény védekezéssel igyekeztünk megálltani a külső embereiket, és szerettük volna minél nehhezebb dobásra kényszeríteni őket. Ezt több kevesebb sikerrel sikerült is véghez vinnünk, de mivel az ellenfélben rendívül képzett srácok kosárlabdáznak, így sokszor kiszorított helyzetből, néhány másodperccel a támadóórán is be tudták dobni. Ebből a védekezésből igyekeztünk minél több gyorsindítást vezényelni, mely három negyedig egész jól működött. Az utolsó negyedre elfogytunk, és megérdemelt hazai siker született ilyen arányban is. Elégedett vagyok a fiúkkal, nagyszerű a hozzáállásuk a meccseken és az edzéseken egyaránt, mérkőzésről mérkőzésre fejlődünk.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában
Responsive image
Lendületben az U23

E. Ádám * 2018-11-26 11:19:42

Responsive image
Tartalékosan is helytállt az U23

E. Ádám * 2018-09-16 18:59:30

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS