Emelt fővel búcsúzott az U23

E. Ádám * 2019-04-18 09:40:24

Az NBI/B Zöld-csoportjának alapszakaszát a nyolcadik helyen záró U23-as csapatunk az első kiemelt Vásárhelyi Kosársulival találkozott a negyeddöntőben. Kovács Adrián tanítványai az első idegenbeli mérkőzésen végig egyenrangú ellenfelei voltak rutinos ellenfelüknek, és csak nagyon kevés hiányzott Kozák Mártonéknak, hogy elvegyék a Hódmezővásárhely pályaelőnyét. Bár a találkozót végül hét ponttal a csongrádiak nyerték, egyetemistáinknak nem lehet okuk a szégyenkezésre.

Negyeddöntő ide vagy oda, az A-csoportos mérkőzés miatt az első csapattal készülők nem szerepeltek a visszavágón. Ennek ellenére vezérei nélkül is hatalmasat játszottak a debreceni fiatalok, s egy végig kiélezett mérkőzésen csak egypontos vereséget szenvedtek az alapszakasz győztesétől. Szekeres Ferenc hat triplát dobva jutott el 22 pontig, Opre Roland pedig jelezte, hogy a sérülése már a múlté (16 pont, 6 lepattanó, 8 kiharcolt fault), de a 17 pontot és 11 gólpasszt jegyző Sólyom Bence játéka is több, mint kellemes meglepetés volt.

Bár 2-0-s összesitéssel a Vásárhely megérdemelten jutott az elődöntőbe, Kovács Adrián is büszke lehet tanítványaira, hiszen érett játékot mutatva végig egyenrangú ellenfelei voltak Vas Péteréknek. Nincs ideje szomorkodnia a fiataloknak, hiszen sok fontos megmérettetés vár még rájuk a szezonban, az A-csoport mellett az U20-as döntőben és az Egyetemi Bajnokságban is nagy csaták várnak még rájuk.

Vásárhelyi Kosársuli – DEAC U23 81-74 (18-19, 19-15, 25-22, 19-18)

DEAC U23: Tóth B. 15/6, Kozák M. 16, Kozák B. 5, Gáspár 7/3, Omenaka 13 csere: Opre 3/3, Asszú 9/6, Csomor 5/3, Szekeres, Sólyom.

Kovács Adrián: Gratulálok a Vásárhelynek a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés jól szolgálta a felkészülésünket az U20-as döntőre, hiszen egy erős ellenfél otthonában szoros meccset tudtunk játszani. Négy dolgot kértem a srácoktól az öltözőben, amikre végig szerettünk volna koncentrálni, természetesen nem volt egyszerű, de nagyot küzdöttünk. Külön szeretném kiemelni a játékvezetést, ami végig korrekt és magas színvonalú volt. Örülök Opre Roland visszatérésének, már nagyon hiányzott a csapatnak.

DEAC U23 – Vásárhelyi Kosársuli 88-89 (33-30, 15-19, 19-17, 21-23)

DEAC U23: Sólyom 17, Zsuga 12/12, Asszú 9/3, Opre 16/3, Szekeres 22/18 csere: Kozák B. 12, Balázsi, Nemes, Orosz.

Kovács Adrián: Sikerült sok energiát mozgósítanunk a mérkőzés első perceiben, azok a dolgok, amikre az öltözőben felhívtuk a figyelmet, nagyon jól működtek. Igyekeztünk nagy tempót diktálni támadó és védő oldalon egyaránt, amiben természetesen benne avn a hiba lehetősége. Igyekeztünk gyors támadásokat vezetni, és agresszív védekezésünkkel minél több eladott labdába hajszolni ellenfelünket. Rengeteg jó egyéni teljesítmény volt ma, de azt gondolom, hogy ma csapatként voltunk inkább erősek. Külön kiemelném Sólyom Bencét, aki éretten irányította a társakat, és természetesen Szekeres Fecót, akinek a mai produkciója hatalmas energiát adott a csapatnak. Dolgozunk tovább, szép munka volt srácok!


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS