Szoros meccsen vertük a kecskeméti fiatalokat

E. Ádám * 2019-03-04 12:13:20

Sorozatban második mérkőzését is megnyerte a DEAC U23-as csapata az NBI/B Zöld-csoportjában. Bár az Egerben aratott nagyszerű győzelem után az U20-as bajnokságban fájó vereséget szenvedtek a debreceni fiatalok a Szolnoktól, vasárnapra újra összeszedték magukat Kovács Adrián tanítványai, és értékes győzelmet arattak a Kecskemét második csapata felett. A találkozó egyébként végig kiegyenlített csatát hozott, Tóth Bence (25 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz, 8 kiharcol fault) és Kozák Márton (21 pont, 5 gólpassz, 8 kiharcolt fault, 2 szerzett labda) ismét vezére volt a csapatnak, de az ezúttal a padról érkező Kozák Bertalan (16 pont, 12 lepattanó) is tevékeny részese volt a sikernek. A DEAC fiataljai ezzel őrzik nyolcadik helyüket a bajnokságban, folytatás pénteken, a Salgótarján otthonában.

DEAC U23 – KTE- Duna Aszfalt 92-86 (24-23, 20-17, 24-23, 23-23)

DEAC U23: Tóth B. 25/15, Zsuga 3/3, Kozák B. 21, Szekeres 8/6, Gáspár 4 csere: Kozák B. 16/3, Neuwirth 3/3, Asszú 6/3, Fábián, Sólyom 6, Nemes.

edzők: Kovács Adrián, Gál Balázs

Kovács Adrián: Szeretünk a Kecskemét ellen játszani, hasonlóak a céljaink, és mindig sikerül egy izgalmas, mindkét csapat számára hasznos mérkőzést vívnunk egymással. Teljes mértékben az döntött, hogy a mai napon hosszabb paddal rendelkeztünk, és több játékosom is jó játékkal tudta segíteni a csapatot. Ami a kosárlabda szépségét bizonyítja, hogy 4 napja az Eger ellen minden összejött, nagyon szép támadójátékkal, precízen kialakított helyzetekkel tudtunk nyerni. Majd két napra rá ugyanez a keret, teljesen más arcát mutatva, rossz vállalásokkal, elkapkodott döntésekkel pontatlanságok tömkelegével kapott ki hazai pályán az U20-as bajnokságban egy nagyon erős Szolnok ellen. Ma pedig képesek voltunk kijavítani a tegnap elkövetett hibákat és ha nem is a legjobb játékunkkal, de sikerült több kevesebb hibával megvalósítani amit elterveztünk.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS