A listavezető sem tudta megállítani a DEAC fiataljait

E. Ádám * 2018-12-12 08:54:26

Bár hat vereséggel kezdte a szezont Kovács Adrián együttese az NBI/B Zöld-csoportjában, az elmúlt időszakban nagyon elkapták a fonalat a debreceni fiatalok. A forduló előtt a tabella első helyén álló Bajai Bácska sem tudta megállítani Tóth Bencééket, így a DEAC második csapata már sorozatban négy győzelemnél jár.

Nem indult pedig jól a találkozó, a Jakab Péter és Pongó Martin vezette vendégek átrohantak a hajdúságiakon, az első negyed végére pedig 14 pontos előnyre tettek szert. A folytatásban sikerült valamelyest stabilizálni a védekezést, így a támadásaik is egyre jobban ültek a hazaiaknak, de a nagyszünetben még mindig kétszámjegyű volt a differencia. Az igazi áttörés a fordulás után következett be, a területvédekezés érezhetően megfogta a Baját, és a Kozák Márton, Tóth Bence páros ponterős játékának köszönhetően sikerült egy pontra zárkózni az utolsó negyedre. A záró felvonásban már nem volt pardon, s bár sokáig tartotta magát a listavezető, a végére elkészültek az erejükkel, így megérdemelt debreceni siker született.

A következő fordulóban ismét egy élcsapathoz látogatnak Opre Rolandék, a bajaiak vereségével a vezetést átvevő Vásárhelyi Kosársulihoz látogatnak december 15-én.

 

DEAC U23 – Bajai Bácska FKE 84-73 (13-27, 20-19, 23-11, 28-16)

DEAC: Kozák M. 22, Csomor 8, Asszú 3/3, Gáspár 2, Omenaka 8

csere: Tóth B. 29/9, Opre 9/3, Kozák B. -, Szekeres 3/3, Nemes, Sólyom.

edzők: Kovács Adrián, Gál Balázs

Kovács Adrián: Nem kezdtük jól a meccset, nagyon puhák voltunk védekezésben, és rengeteg olyan hibát vétettünk, amit nem szabadott volna. Átrohantak rajtunk, ráadásul azokat a kulcsembereket hagytuk üres dobóhelyzetben, akiket előzetesen nem szerettünk volna. A folytatásban változtattunk a védekezésünkön, elsősorban az agresszivitásán, amely leginkább a fordulás után hozta meg a gyümölcsét. Dicséret illeti a csapatot a fordításért, óriásit küzdöttek a fiúk.


KULCSSZAVAK DEAC, U23, Kovács Adrián

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS