Kovács Imre: Idén is szép eredményeket érhetünk el

E. Ádám * 2019-10-09 10:10:15

Vasárnap női csapatunk is elkezdte a 2019-20-as bajnokságot. Ennek apropóján Kovács Imre vezetőedzővel beszélgettünk a keret átalakulásáról, a bajnokság erősségéről és a kitűzött célokról.

A nyár folyamán mennyiben alakult át a csapat?

-A Debreceni Egyetem vonzerejének köszönhetően négy új lány is csatlakozott hozzánk. Nagy Lili Szegedről, Schmidt Gréta Miskolcról, Vasas Orsolya Ceglédről, Zahoránszky Nikolett pedig Szolnokról érkezett. Gaszner Anna régi-új arc a csapatnál, akinek az iskolai elfoglaltságai mellett ismét lesz ideje velünk dolgozni. Az egyetemi csapatban is lesznek újak, Kapus Barbara és Bagdi Panna személyében. Az utánpótlásból Szabó Emese és Tóth Zsófia is felkerült.

Tavaly a középmezőnyben végzett a csapat, és több értékes skalpot is sikerült hazai pályán begyűjteni. Idén mi lehet a reális célkitűzés?

-Tavaly a biztos bennmaradást tűztük ki célul, de a bajnokság előrehaladtával szerencsére már más célokért küzdhettünk. Úgy gondolom, hogy nagyon szép eredményt értünk el egy teljesen amatőr csapattal. Véleményem szerint erősödött a mezőny tavalyhoz képest, ezért a szezon elején inkább maradnánk a realitás talaján, majd később, ha úgy alakul, akkor álmodozhatunk a tabella első feléről. Nehezíti a helyzetünket, hogy magas posztokkal hadilábon állunk, hiszen az utóbbi évek meghatározó belső posztos játékosa, Földvári Andrea tanulmányai miatt csak limitáltan áll a rendelkezésünkre. Többen munka mellett vállalják az edzéseket és a mérkőzéseket, úgyhogy ezzel is számolnunk kell. Kernács Réka és Vasas Orsolya keresztszalag szakadásból lábadozik, így ők csak jövőre tudnak majd segíteni a csapatnak.

Miben kell még leginkább előrelépni az idény során?

-A legfontosabb, hogy mindenképp szeretném csapattá kovácsolni a társaságot. Szeretnénk ismét eljutni a MEFOB döntőbe, és ott elérni a dobogó legfelső fokát. Szép eljesítmény lenne, ha a megerősödött bajnokságban, az A-csoportos klubok fiókcsapatai kereszttüzében pozitív mérleggel tudnánk zárni. Szerintem ez reális célkitűzés lehet, az, hogy ez számszerűleg mire lehet elég, azt majd meglátjuk. Ha a lányok is partnerek lesznek, akkor idén is szép eredményeket érhetünk el.

A DEAC-os hölgyek három idegenbeli mérkőzéssel kezdik a bajnokságot, hazai pályán először november 3-án szerepelnek az Ajka együttese ellen. 


KULCSSZAVAK DEAC, Debreceni Egyetem, Kovács Imre, kosárlabda

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS