Pécsett nyert a női csapat

E. Ádám * 2018-10-08 10:19:28

Pécsen megszerezte idei első győzelmét a DEAC kosárlabdacsapata az Amatőr női NBI Piros-csoportjában. Kovács Imre tanítványai a hosszú utazás után érthetően a szokottnál fásultabban kezdték a találkozót, de az első negyed derekára sikerült felpörögniük. A rutinos játéksok mellé a junior csapatból -életük során először- feljátszók is fel tudtak nőni, így a a féidőre sikerült megnyugtató, 12 pontos különbséget kiépíteni.

A fordulás után okosan őrizte előnyét Kovács Imre együttese, így már a második fordulóban sikerült egy értékes idegenbeli győzelmet begyűjteniük. Szabó Rékáék a következő mérkőzésen a listavezető Csata DSE-t fogadják majd vasárnap 16 órától, ahol várhatóan jóval nehezebb feladat vár majd rájuk. 

PEAC-Pécs-Pingvinek - DEAC 56-64 (16-20, 11-19, 14-14, 15-11)

DEAC: Szabó Réka 9/3, Földvári Andrea 15, Gál Annamária 10, Göttlinger Anna 2, Mezei Dóra 9/3, Csorba Zsuzsa, Salamon Zsófia 3, Foltin Blanka 4, Herdon Anna 10, Jávor Petra, Radványi Dóra, Radványi Ágnes 2

Edzők: Kovács Imre, Jávor Barna

Kovács Imre: Álmosan kezdtük a mérkőzést, majd az első negyed felétől javult a védekezés és támadás is. Félidőre viszonylag megnyugtató előnyre tettünk szert, amelyet meg tudtunk tartani a lelkes fiatal pécsi csapat ellen. Az egy-egy védekezéssel végig voltak bajok, a lepattanó harcot is elveszítettük, sok volt a ki nem kényszerített eladott labdánk és nem is találtuk meg egymást úgy támadásban, ahogy az elvárható lenne. Gratulálok a lányoknak, mert tudtak újítani egy majd 6 és fél órás busz út után.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS