Közel álltak a bravúrhoz a DEAC-os hölgyek

E. Ádám * 2018-09-30 18:52:51

Hétpontos vereséget szenvedett a DEAC női kosárlabdacsapata a bajnokság első fordulójában. A több A-csoportos kerettagot is felvonultató BEAC jobban kezdte a mérkőzést, ám Kovács Imre tanítványai idővel felvették a ritmust, sőt a második negyedben mutatott kiváló játéknak köszönhetően hat pontos előnnyel fordulhattak.

A második félidőt is a fővárosiak kezdték jobban, pecek alatt a maguk javára fordították az eredményt, a hajdúságiak pedig rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek. Bár a BEAC már közel tíz pontos előnyben is volt, Göttlinger Annáék nem adták fel, és a hajrára sikerült két pontra zárkózniuk. Bár reális esélyük is volt, hogy a forduló meglepetésével kezdjék a szezont, a rutinosabb vendék koncentráltak jobban az utolsó percekben, így megérdemelt győzelmet arattak. 

DEAC - ELTE-BEAC Újbuda 65-72 (16-19, 20-11, 11-19, 18-23)

DEAC: Mezei 8/3, Szabó 1, Jávor 6/6, Göttlinger 15/9, Földvári 10 cserék: Foltin 14, Gál 5, Kernács 6/3, Radványi Á. -.

edzők: Kovács Imre, Jávor Barna

Kovács Imre: Ehhez a szinthez még kicsit rutintalanok vagyunk, azt gondolom, hogy ez hiányzott leginkább a győzelemhez. Volt egy-egy periódus a mérkőzésen, amiből ők jöttek ki jobban, és akkor tudták kialakítani a különbséget, ez volt a döntő. Összességében elégedett vagyok a csapatjátékkal, 21 gólpasszunk is volt, ami a jövőben bizakodásra adhat okot. A küzdeni akarással elégedett voltam, a lányok igyekeztek betartani azt, amit kértünk tőlük, több ilyen meccset kell játszanunk, hogy felvegyük a Piros-csoport ritmusát. Mindezek ellenére az ilyen találkozók fognak minket előrevinni a fejlődésben. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS