A fiatalok beépítése és a bentmaradás a cél a DEAC-os hölgyeknél

E. Ádám * 2018-08-17 13:10:56

Augusztusban elkezdte a DEAC női csapata is a felkészülést a 2018-19-es bajnokságra. Kovács Imre együttese az előző kiírásban a 13. helyen végzett, így az előttünk álló szezonban kettéosztott mezőny felsőházában szerepelnek majd.

A felvezető edzések után a csapat egyhetes edzőtáborba utazott Szarvasra, már-már hagyományőrző jelleggel. –Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a szarvasi táborral indítottuk az évet. Az eltervezett feladatokat sikerült véghezvinnünk, az időjárás is kegyes volt hozzánk, így gyakorlatilag az egész nap a munkáról szólt. A reggeli futások után délelőttönként az evezésé volt a főszerep, délután pedig termi edzéseink voltak. Összességében jól sikerül egy hét van mögöttünk. –mondta Kovács Imre vezetőedző.

A keret idén is hármas terhelésnek lesz kitéve, ugyanis a felnőtt másodosztályú bajnokság mellett a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban is szerepelnek, ráadásul a csapat közel fele még junior korú, így sokan az utánpótlásban is érintettek. –Tavaly már hozzászoktunk, hogy vannak hetek, amikor három-négy mérkőzésünk is lehet, ráadásul mindenki iskola és munka mellett kosárlabdázik. A felsőházban egyértelműen a bennmaradás lesz a célunk, de tavalyhoz hasonlóan idén is fontos lesz, hogy minél több fiatalt beépítsünk a nagycsapatba. A MEFOB-ban az elmúlt évekhez hasonlóan idén is szeretnénk ott lenni a négyes döntőben. –vélekedett az esélyekről a vezetőedző.

A sorsolás már megtörtént, de pontos időpontok még nincsenek, mindenesetre az már biztosnak látszik, hogy Szabó Rékáék a BEAC-ot fogadják szeptember utolsó hétvégéjén az első fordulóban. –Voltak változások a keretben, több fiatal, köztük Stekler Kamilla, Szabó Evelin és Halász Izabella sem tudta velünk folytatni a tanulmányai miatt. Földvári Andi viszont visszatér hozzánk, ráadásul Radványi Ági, Mezei Dóri és Muzsnay Lilla is kiöregedtek a juniorból, így már csak a felnőtt és az egyetemi csapatra koncentrálhatnak. -zárta szavait a szakember.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: E. Ádám


további cikkek a témában

KATEGÓRIÁK

HÍRDETÉS